Finom, krémes, egyszerű. Mindenkinek bátran ajánlom!
Hozzávalók:
250 gramm sómentes natúr krémsajt vagy mascarpone
5 tojás
2 tábla fehér csokoládé
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét hajlós habbá verjük, a sárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük. Felolvasztjuk a csokoládét (lehet gőz fölött, vagy a mikróban 5 másodpercenként átkeverve), majd ha kicsit hűlt, összekeverjük a tojások sárgájával. A mascarponét vagy krémsajtot fellazítjuk, átkeverjük, majd hozzáadjuk a fehér csokis masszát, és alaposan elkeverjük. ez után hozzáadjuk óvatosan a tojáshabot, és a 2 evőkanál lisztet. Előkészített 22 cm-es tortaformába kanalazzuk a masszát, és kb 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőben pihentetjük legalább 1-2 órán át. Csak pihentetés után vágjuk körbe a tortaformában és helyezzük tálcára. A tetejét bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, vagy reszelt csokoládét is szórhatunk rá, de porcukorral is díszíthetjük. Csupa krém, isteni.