Pasifogó receptek, leendő konyhatündéreknek

Eperszezon betöltve: csokis eper és epres csoki

2016. április 27. 22:29 - kaaboom2

Ez egy régebbi, sajnos, már nem tudom honnan, de ellesett desszertem. Szigorúan eper túltengés és erős édességhiány esetére. Egyszerű, gyors, finom.

Hozzávalók:

2 tábla csokoládé (bármilyen)
15 szép nagy darab eper

Elkészítés:

Pofon egyszerű, megmossuk és megszárítjuk az eper szemeket, megolvasztjuk a csokoládét, és szépen megforgatjuk a szemeket a csokiban. Ki milyen vastagon szereti, szerintem egy réteg bőven elég. Én a csoki kb. felét szoktam így elhasználni. A másik felével szépen kikenem a bonbon formákat, az alját és az oldalát egyenlő vastagon, majd pár percre hűtőbe teszem. Közben egy-egy szem epret kis kockákra vágok, és amikor megszilárdult a bonbonok első rétege kis darabokat teszek minden bonbonba és csokit kanalazok a tetejükre. Mehet be az egész a hűtőbe, a bonbon szilárdulás után fogyasztható, a csokis eper több órás pihenés után finomabb, de akár azonnal is fogyasztható.

Tippek: 

A csokoládét a mikróban olvasztva sűrűn kevergessük, és csak addig olvasszuk, amíg kis csokidarabkák még maradnak benne. Praktikus egy-két kockát félre tenni, ha esetlen túl melegítenénk és teljesen felolvad, a kockákat bedobva és felolvasztva benne egyszerűen helyettesíthetjük a temperálás című bonyolult(abb) rémálmot, a csokink viszonylag fényes marad. Díszíthető más színű csokoládéból rácsorgatott csíkokkal. 

Csokoládéra fel!

Szólj hozzá!
Címkék: nasi

A bejegyzés trackback címe:

https://pasifogo.blog.hu/api/trackback/id/tr58666200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása