Ez egy régebbi, sajnos, már nem tudom honnan, de ellesett desszertem. Szigorúan eper túltengés és erős édességhiány esetére. Egyszerű, gyors, finom.
Hozzávalók:
2 tábla csokoládé (bármilyen)
15 szép nagy darab eper
Elkészítés:
Pofon egyszerű, megmossuk és megszárítjuk az eper szemeket, megolvasztjuk a csokoládét, és szépen megforgatjuk a szemeket a csokiban. Ki milyen vastagon szereti, szerintem egy réteg bőven elég. Én a csoki kb. felét szoktam így elhasználni. A másik felével szépen kikenem a bonbon formákat, az alját és az oldalát egyenlő vastagon, majd pár percre hűtőbe teszem. Közben egy-egy szem epret kis kockákra vágok, és amikor megszilárdult a bonbonok első rétege kis darabokat teszek minden bonbonba és csokit kanalazok a tetejükre. Mehet be az egész a hűtőbe, a bonbon szilárdulás után fogyasztható, a csokis eper több órás pihenés után finomabb, de akár azonnal is fogyasztható.
Tippek:
A csokoládét a mikróban olvasztva sűrűn kevergessük, és csak addig olvasszuk, amíg kis csokidarabkák még maradnak benne. Praktikus egy-két kockát félre tenni, ha esetlen túl melegítenénk és teljesen felolvad, a kockákat bedobva és felolvasztva benne egyszerűen helyettesíthetjük a temperálás című bonyolult(abb) rémálmot, a csokink viszonylag fényes marad. Díszíthető más színű csokoládéból rácsorgatott csíkokkal.
Csokoládéra fel!