Pasifogó receptek, leendő konyhatündéreknek

Töltött gomba

2016. április 30. 11:42 - kaaboom2

Volt itthon pár szép fej gomba, na meg a tarjáról tegnap hullott le némi hús, úgyhogy úgy döntöttem ezt újra kell hasznosítani, és ez lett belőle.

Hozzávalók:

3-4 nagy gomba
100 gramm reszelt sajt
50 gramm hús
100 gramm bacon
1 kisebb répa
1 szál újhagyma
1 kis cukkini fele
zeller zöld
fokhagyma

bors
majoranna

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, félbe vágjuk, úgy, hogy a kalapok tetejét levágva a másik fele ne legyen lyukas. A tepsit kicsit kikenjük olajjal vagy zsírral és ráhelyezzük a fél gombákat. Összevágjuk apró darabokra a húst, a bacont és sóval és borssal elkezdjük pirítani. Közben összevágjuk a hagymát, lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán a répát és a piruló húshoz adjuk. Amíg együtt párolódik addig a gombaszárakat összevágjuk, a cukkinit is lereszeljük, a zeller zöldet apróra vágjuk és ezeket is hozzáadjuk, rátesszük a fokhagymát, a maradék fűszereket és összepároljuk. Amikor szépen felpirult a hús, akkor levesszük a tűzről, szórunk kevés sót és sajtot a gombafejekbe, szépen megtöltjük az összesütött zöldséges hússal, a lapos gombaszeletekre is óvatosan ráhalmozunk keveset, majd megszórjuk az egészet reszelt sajttal és betesszük a sütőbe. kb. 20-30 perc alatt készre sül, akkor jó amikor rápirult a sajt. 

Szólj hozzá!
Címkék: egytál

A bejegyzés trackback címe:

https://pasifogo.blog.hu/api/trackback/id/tr208673468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása