Egyszerű, tojásmentes csokis süti
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg cukor (lehet több is ízlés szerint)
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
3 evőkanál tejföl
5 evőkanál olaj
3-4 dl tej
1-2 evőkanál ecet
Hozzávalók a krémhez:
250 ml tejszín
1 tábla tejcsokoládé
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Kimérem a lisztet, a cukrot, összekeverem kakaóporral és a sütőporral, hozzáadom a tejfölt, az olajat és a tejet és simára keverem. A végén hozzáadom az ecetet is, és elkeverem. Muffin tészta állagú tésztát kell kapjak a végén. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és kisütöm.
A krémhez felverem a tejszínt a vaníliás cukorral, közben hozzáadom a habfixálót. A csokit összetördelem, és mikróban óvatosan megolvasztom, majd összekeverem a tejszínhabbal.
A habot rákenem egyenletesen a piskótára és tetszés szerint díszítem.