Ez egy egyszerű és gyors étel, azoknak akik szeretik a gyorskaját, de mégis szeretnének egészségesebben étkezni.
Hozzávalók:
5 darab teljes kiőrlésű magos buci
saláta
paradicsom
uborka
fél kiló darált hús
1 tojás
sajt
só
bors
paprika
hagyma
fokhagyma
ketchup
majonéz
mustár
Elkészítés:
A húst begyúrjuk sóval, borssal, paprikával, reszelt hagymával és fokhagymával ízlés szerint, beledolgozunk egy kisebb tojást. Állni hagyjuk fél órán át. Közben leválasztunk néhány salátalevelet, vékony szeletekre vágjuk a paradicsomot, uborkát, félbe vágjuk a bucikat. Amikor eleget állt (minimum a fél óra, minél több, annál jobb) a húst nagyobb kör alakú pogácsákká formázzuk, ügyeljünk rá, hogy laposabb legyen, mintha fasírtot sütnénk, és forró viszonylag bő zsiradékban kisütjük. Én amikor elkezd összesülni az alja, meg szoktam még nyomogni villával, hogy nagyobb legyen és ne túl vastag. Amikor készen vannak a húspogácsák (több lesz, mint 5, ha nagyot csinálunk is) összerakjuk a burgereket: a bucik belső felére mustárt, majonézt, ketchupot kenünk, majd mehet rá a sajt, hús, saláta, szeletelt paradicsom és uborka, aki szereti hagymát is tehet bele. Összezárjuk, és ehetjük is!