Nagyon habos, nagyon csokis, nagyon diós. És nagyon finom.
Hozzávalók:
250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
1,5 tábla fehér csokoládé
4 tojás
4 kanál liszt
4 kanál darált dió
2 kanál olaj vagy olvasztott vaj
2 kanál víz
6 kanál cukor
0,5 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 marék dió (egész vagy durvára vágott)
Elkészítés:
Először megsütjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét hajlós habbá verjük, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, zsiradékkal és vízzel szintén habosra keverjük. A sárgáját óvatosan hozzáadjuk a fehérjéhez, majd belekeverjük a lisztet, sütőpor és darált diót. 22 cm-es tortaformába töltjük, a tetejét behintjük a darabos dióval és megsütjük. Amikor kész, körbe vágjuk, és félretesszük hűlni. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük az egyszerű krémet. Habosra verjük a tejszínt a habfixálóval, felolvasztjuk a csokit és amikor már nem forró, hozzákeverjük a tejszínhabhoz. A kihűlt lapot a forma aljára illesztjük, majd rákanalazzuk, és elsimítjuk a krémet. A hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, hogy megdermedjen. A tetejére reszelhetünk a maradék fehér csokiból, szórhatunk darált diót, vagy egyszerűen csúcsokat formázunk rá kanállal.