Pasifogó receptek, leendő konyhatündéreknek

fehér csokis habos sütemény

2016. május 15. 18:04 - kaaboom2

Nagyon habos, nagyon csokis, nagyon diós. És nagyon finom.

Hozzávalók:

250 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
1,5 tábla fehér csokoládé
4 tojás
4 kanál liszt
4 kanál darált dió
2 kanál olaj vagy olvasztott vaj
2 kanál víz
6 kanál cukor
0,5 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 marék dió (egész vagy durvára vágott)

Elkészítés:

Először megsütjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét hajlós habbá verjük, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, zsiradékkal és vízzel szintén habosra keverjük. A sárgáját óvatosan hozzáadjuk a fehérjéhez, majd belekeverjük a lisztet, sütőpor és darált diót. 22 cm-es tortaformába töltjük, a tetejét behintjük a darabos dióval és megsütjük. Amikor kész, körbe vágjuk, és félretesszük hűlni. Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük az egyszerű krémet. Habosra verjük a tejszínt a habfixálóval, felolvasztjuk a csokit és amikor már nem forró, hozzákeverjük a tejszínhabhoz. A kihűlt lapot a forma aljára illesztjük, majd rákanalazzuk, és elsimítjuk a krémet. A hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, hogy megdermedjen. A tetejére reszelhetünk a maradék fehér csokiból, szórhatunk darált diót, vagy egyszerűen csúcsokat formázunk rá kanállal. 

Szólj hozzá!
Címkék: csokis sütik

A bejegyzés trackback címe:

https://pasifogo.blog.hu/api/trackback/id/8718942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása