Különleges ízvilág, rövid főzési idő. Kell ennél jobb?
Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
1 fej vörös hagyma
1 nagyobb paradicsom
1 kis méretű cukkini
1 közepes sárgarépa
1 közepes szál fehérrépa
0,5 pohár natúr joghurt
egy kanálnyi zsiradék
kevés gyömbér
egy gerezd fokhagyma
kevés curry por
egy csipet kurkuma
leheletnyi fahéj
egy csipet őrölt kömény
só
bors
cayenne paprika
250 gramm kuszkusz
375 gramm húsleves lé
25 gramm vaj
Elkészítés:
Felkockázom a hagymát, a répát és a csirkemellet, és a serpenyőben felhevített zsiradékban megpirítom. Amikor a csirkemell kockák kifehéredtek, hozzáadom a kockára vágott cukkinit és paradicsomot, hozzáadom a fokhagymát és rászórom a fűszereket. Lefedem és 15 percig párolom. Közben felforralom a leves lét egy edényben, amikor már forr, leveszem a tűzről, beleöntöm a kuszkuszt, és lefedve félreteszem. Amikor a csirkemell és a zöldségek megpárolódtak rájuk öntöm a joghurtot és átkeverem, majd leveszem a tűzről. Amikor a kuszkusz felszívta az összes húsleves lét, egy villával átkavarom, sózom, és felolvasztom benne a vajat. Alaposan elkeverem és tálalhatom is.
Jó étvágyat!