Igazi tavaszi, nyári finomság, sütés nélküli verzióban is elkészíthető.
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
8 evőkanál liszt
egy csipetnyi sütőpor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
A krémhez
250 ml habtejszín
1 csomag instant zselatin
2 nagy pohár gyümölcsjoghurt
Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el, a tojások fehérjét hajlós habbá verjük (amikor kiemeljük belőle a habverőt és vízszintesen tartjuk, a habcsúcs lekonyul, lehajlik), a sárgákat a cukrokkal, olajjal, vízzel habosra keverjük. A sárgáját és fehérjét összekeverjük és apránként hozzáadjuk a lisztet és kevés sütőport. Egy 22 cm-es tortaformába töltjük és megsütjük. Amikor a piskóta kihűlt, félbe vágjuk, hogy két lapot kapjunk belőle. Ekkor kezdünk csak neki a krémnek. A tejszínt vagy cukrászhabot felverjük (ha tejszínt használunk érdemes 1 csomag habfixálót is beletenni), hozzáadjuk a joghurtokat, és az instant zselatint (használhatunk rendes zselatint is, akkor egy kanálnyi vízben olvasztjuk fel, és a joghurtban alaposan elkeverjük, mielőtt a habhoz adnánk) és alaposan összekeverjük. Figyelem!!!! Azonnal be kell tölteni a tortába, különben megkeményedik és nem lehet szépen elkenni a tortán. Ha szeretnénk, tegyünk félre kevés krémet a díszítésre is, miután betöltöttük, és körbekentük a tortát a félretett krémmel díszíthetjük.