Hidegtálak elengedhetetlen szereplője, nálunk ez szerepel rántott hús helyett. Finom, és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
0,5 kg karaj
só
bors
olaj
1 tányérba liszt
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
A karajt kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Akkor jó, ha majdnem kétszer akkora már a szelet. A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. A 2 tojást alaposan felverjük, hozzáadunk kevés sót, majd belekeverjük a lisztet. Ilyenkor adhatunk hozzá kevés erősen szénsavas vizet. Sütéshez felhevítjük az olajat, de zsírban is süthetjük. Én a hússzeletek javát kettévágtam, mert úgy túl nagynak találtam őket. A hús mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd alaposan a tojásba mártjuk és forró olajban kisütjük, mindkét oldalát aranybarnára. Papírszalvétával fedett tálcára szedjük. A rántott hús annyiban különbözik, hogy a tojás után még zsemlemorzsában is megforgatjuk. Fogyasztható szendvicsben, salátához, burgonyapüréhez, főzelékekhez. Jó étvágyat!