Hirtelen jutott eszembe, hogy sütit akarok sütni, és hát, abból gazdálkodtam, ami volt otthon, így született ez a recept.
Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás
1 dl olaj
1 dl víz
4 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
8 kanál liszt
Krémhez:
5 dl tej
1 csomag kókuszreszelék
4 evőkanál liszt
2 tojás
2 tábla fehér csoki
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés fahéj
Elkészítés:
A tésztát megsütjük piskótának: a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét magában, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, vízzel habosra felverjük, elegyítjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet és a sütőport. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük és megsütjük A krémhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a tejjel, a liszttel simára keverjük, beleszórjuk a kókuszt, és sűrű péppé főzzük, majd levéve a tűzről belekeverjük a felkockázott fehér csokit és a fahéjat, majd addig keverjük amíg a csoki elolvad benne. A tojások fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és a meleg krémbe forgatjuk. Amikor kihűlt a krém és a piskóta is, a piskótát ketté vágjuk, és a lapok közé töltjük a krémet. a tetejére hagyunk keveset, amit rásimítunk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőben pihentetjük amíg a krém megszilárdul.