Pasifogó receptek, leendő konyhatündéreknek

spagetti bolognese húsgombóccal

2016. május 15. 19:40 - kaaboom2

Olasz kaja, nyamm.

Hozzávalók:

0,5 kg darált hús
250 gramm sajt
0,5 kg spagetti tészta
2,5 dl paradicsomlé
1 tojás
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

bors
bazsalikom
majoranna
oregano
petrezselyem

Elkészítés:

Először elkészítjük a húsgombócokat. A darált húsból egy nagyobb marékkal félreteszünk, majd a maradékhoz hozzákeverünk 1 kis méretű tojást, petrezselymet, 1 fej összetört fokhagymát, a hagymát lereszeljük, a felét félretesszük, a másik felét a húsmasszához adjuk. Hozzáadunk sót, borsot és összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd apró, falatnyi gombócokat formázunk belőle és forró zsiradékban kisütjük. Amikor a gombócok elkészültek, félretesszük őket, és a maradék hagymát, húst, fokhagymát felpirítjuk kevés zsiradékon, hozzáadunk kevés vizet, lefedjük és 10 percig pároljuk. Közben vizet forralunk és megfőzzük a spagetti tésztát. Amikor a hús megpárolódott, rászórjuk a sót, borsot, fűszereket, átforgatjuk és felöntjük paradicsom lével. Összeforraljuk, és belerakjuk a gombócokat. Lefedjük, és félretesszük. A spagettit leszűrjük, a sajtot lereszeljük, és tálalhatunk is. Tészta, szósz, húsgombócok és rengeteg sajt. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pasifogo.blog.hu/api/trackback/id/tr968719232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása